Filmpje: Birsen

Birsen Basar is een jonge Turkse vrouw uit Breda. Na jarenlange gesprekken met verschillende hulpverleners, krijgt ze op haar 21ste de diagnose autisme. Voor haar een opluchting, eindelijk een naam voor waarom zij anders is. Sindsdien probeert Birsen autisme, en dan met name autisme in een andere cultuur, onder de aandacht te brengen.

De filmmakers Pauline van Tuyll en Karen Kuiper nemen ons mee in Birsens huidige leven; thuis, op haar werk, met vrienden en bij het geven van presentaties. Birsen heeft veel bereikt, maar door haar autisme heeft ze het zwaar. Zij vindt het moeilijk om sociale contacten te leggen en zich thuis te voelen zowel in de Nederlandse als de Turkse gemeenschap.

De film gaat in de eerste week van april, tijdens de autismeweek, in première. Birsen heeft via onze Facebookpagina opgeroepen om onderstaand filmpje zoveel mogelijk te delen. Wij geven graag gehoor aan haar verzoek..wie volgt? Ze verdient het!

Voor het organiseren van een vertoning of andere informatie kunt u een e-mail sturen naar info@fairbeeldproducties.nl

Klik op de foto of hier voor de movietrailer van de film van Birsen.

http://www.birsenbasar.com/


Geef een reactie