Recensie: Sanne (22jr); begeleidster op een logeerhuis voor kinderen met autisme

“Tijdens mijn stage ben ik geïnteresseerd geraakt in de problemen die kinderen kunnen ervaren met de prikkelverwerking. Toen dit boek uitkwam heb ik het direct gekocht en meteen in zijn geheel gelezen, omdat ik het een interessant thema vind. Waarschijnlijk zal ik het boek nog wel vaker raadplegen op specifieke onderdelen, wanneer het bruikbaar is voor bepaalde casussen/cliënten.

Ik vond eigenlijk het hele boek waardevol. De informatie en voorbeelden die in het begin van het boek beschreven worden, zorgen voor een duidelijk beeld en betekenis van sensorische informatieverwerking. De voorbeelden en mogelijkheden om kinderen met bijzonderheden op dit gebied zijn erg bruikbaar en praktisch. Ik zal door het lezen van dit boek nog meer gaan letten op de gedragingen van kinderen en proberen te ontdekken of bepaald gedrag te maken kan hebben met de sensorische informatieverwerking en indien nodig activiteiten aanbieden om de prikkels te reguleren. Ik zal het boek zeker nog eens raadplegen wanneer ik te maken krijg met kinderen met bijzonderheden in de sensorische informatieverwerking.

‘Prikkels in de groep!’ is een gemakkelijk leesbaar, interessant boek met herkenbare casussen en tal van voorbeelden en mogelijkheden die beschrijven hoe om te gaan met kinderen met bijzonderheden in de sensorische informatieverwerking, eventueel in combinatie met een lichte verstandelijke beperking. Het boek leest gemakkelijk weg. “

 


Geef een reactie