Video: Uitzending “Bikkels” over Aron een jongen met PPD NOS; Gilles de la Tourette en ADHD

In Bikkels maken we kennis met Esmee de zus van  Aron een jongen met PPD NOS; Gilles de la Tourette en ADHD.

Esmee verteld hoe het is om een broer te hebben zoals Aron. Dit doet ze op een hele mooie, duidelijke en begrijpelijke manier.

Dit filmpje is prima te gebruiken om aan kinderen uit te leggen wat Autisme inhoudt en wat het betekent.

Bikkels aron


Reacties

Video: Uitzending “Bikkels” over Aron een jongen met PPD NOS; Gilles de la Tourette en ADHD — 6 reacties

 1. Dat zusje, Esmée, vind ik echt ongelooflijk. Dat kan niet goed zijn, zoveel wijsheid en volwassen verantwoordelijkheidsgevoel op die leeftijd.Daar zou ik mij zorgen over maken, niet over Aaron met zijn duidelijk ziektebeeld.

 2. Een dikke pluim voor iedereen die aan dit filmpje meegewerkt heeft! Heel authentiek gebracht!
  En je kan het ook anders bekijken: Aron haalt bij zijn zus heel wat positieve sterke eigenschappen naar boven. En ze redt het wel, naar ik zou inschatten. Het is een sterke meid die inderdaad wel in de gaten moet houden dat ze genoeg in contact blijft met zichzelf. Maar met prima ouders aan haar zij lukt dat wel 🙂 Aron zal allicht zichzelf ook beter leren beheersen met het ouder worden…

  • Hallo kaat,
   Ik ben aron van het filmpje en het inderdaad 2 jaar later veel beter met mij.
   Ik heb in een kliniek gezeten 1 maand terug ben ik er uit gekomen ben nu weer gewoon thuis, na de kliniek gaat het véél beter met mij.
   En inderdaad mijn zus inclusief mijn ouders zijn top en helpen mij door de moeilijke tijden heen.
   En ik maak mij ook wel eens zorgen om hun, maar nu het beter gaat met mij gaat het ook beter met hun!

   Ik wou jou dit even laten weten!

   Groeten Aron

   • Dag Aron, wat een verrassing om je nog even te horen! Fijn dat je sterker uit die moeilijker periode gekomen bent! Ja, als we goed blijven bedenken dat grote en kleine dipjes eigenlijk verpakte groeikansen zijn, kan ons dat helpen om de moed nooit te verliezen! En hoe groter de dip, hoe groter de groeikans, niet?
    Ik wens je nog heel veel plezier toe, en heel veel liefde, kracht en doorzetting als het wat moeilijker gaat! Ook voor je toffe zus en ouders! Toitoitoi! x Kaat

Geef een reactie