Uitzending: Labyrinth; Temple Grandin: Autist tussen de dieren

De uitzending van Labyrint  over Temple Grandin en haar nieuwe kijk op autisme en dierenwelzijn, willen we niemand onthouden.

Gedragsbioloog Temple Grandin is autistisch. Tot haar vierde kon ze niet praten en nog altijd ze heeft moeite met sociale relaties. Tegen alle verwachtingen in begon ze een wetenschappelijke carrière en groeide ze uit tot een beroemdheid die zich inzet voor een andere omgang met dieren én autisten.

In deze uitzending wordt aandacht besteedt aan de andere waarneming van mensen met autisme. Juist de sensorische/zintuiglijke prikkels die continu worden waargenomen zorgen voor moeilijkheden in het dagelijks leven.

Temple Grandin zorgt door haar kennis en ervaring voor een sensorisch waardevolle omgeving voor dieren…

klik op de afbeelding om de uitzending te bekijken:

Labyrinth temple grandin

 

 


Geef een reactie